I höst öppnar nya Botulfsplatsen

I höst öppnar nya Botulfsplatsen!

I augusti påbörjar Botulfsplatsen en resa från att vara platsen där människor väntar på ett bussbyte, till att vänta på ölen, kaffet, vännen eller dejten.

Taket från busskuren kommer att vara kvar i ny gestaltning, men i övrigt rensas spåren av bussar bort och inslag av växtöar, trädäck, boulebana, hängande bänkar och mycket annat tar plats.

  • De gamla busstaken behålls, målas och får effektfull belysning.
  • Grusytor med möjlighet till bland annat boulespel ersätter delar av bussarnas gamla körfiler
  • Det byggs trädäck som både kompenserar för höjdskillnad och erbjuder sittplatser och nya gångstråk.
  • Tillsammans med växter, effektbelysning och olika typer av möbler skapas en torgyta som lundaborna kan njuta av hela året om och där verksamheterna ges mer plats att lyfta fram sina erbjudanden.

Under hösten kommer Visit Lund att fylla platsen med liv och lek genom fyra större evenemang: Kulturnatten, Halloween, Oktoberfest och julstök. Därtill bjuds handlarna och krögarna in till att i högre utsträckning flytta ut på det nya torget.

Hösten kommer med andra ord att innebära en storskalig pop-up scen på Botulfsplatsen, där kommunen tillsammans med handlarna och andra aktörer ser till att fylla platsen med liv och rörelse.

Detta är mellanlandningen för Botulfsplatsen, samtidigt som arbetet med att utforma platsen och fylla den med innehåll på längre sikt, utifrån det nystartade arbetet med en utvecklingsplan för stadskärnan fortsätter.

Observera att bilden är en skiss och inte nödvändigtvis helt överensstämmande med resultatet.
Observera att bilden är en skiss och inte nödvändigtvis helt överensstämmande med resultatet.